2012. május 1., kedd

Kedves John!

Dear John (2010)

Épp az imént fejeztem be a Kedves John-t, ami egy Nicholas Sparks adaptáció. Romantikus, sírós, ki másé is lehetett volna?

A történet szerint John, a katona, és Savannah, a főiskolás, jómódú lány a tengerparton találkoznak. Nagyon különböznek, mégis vonzódnak egymáshoz. Mindössze két hetük van, amit együtt tölthetnek, mielőtt Savannah visszautazik a főiskolára, John pedig újra bevetésre, mert még egy éve van hátra a seregben. Felejthetetlen két hetük során Savannah megismerkedik John asperger-kórban szenvedő édesapjával, akivel a fiú sosem találta a hangot, John pedig Savannah közeli barátaival Tim-mel és a fiával Alan-nal, aki szintén autista. Kapcsolatukat nem hagyják megszakítani: az egy éves kényszer távollét alatt folyamatosan leveleznek. Mikor 2001-ben John-nak lejár a szolgálata, újabb két éves hosszabbítást kér szeptember 11-e miatt. A szerelmesek először azt gondolják, túl tudják vészelni ezt az időszakot, de egy nap John kap egy levelet Savannáh-tól, miszerint eljegyezték. Ám egy életre szóló szerelem ilyen könnyen nem érhet véget…

Ok, ez egy Nicholas Sparks regény alapján készült film. A könyvhöz még nem volt szerencsém, de azok alapján, amit olvastam róla, messze túlszárnyalhatja a filmet. Számomra kissé vontatott volt, kevés cselekménnyel. Értettem a mondanivalót, a John-ban lejátszódó változásokat, Savannah áldozatát, és az örökké tartó szerelmüket, de még ez is kevés ahhoz, hogy azt mondjam: ez a film tetszett.

A színészi játékok elmentek: John-t Channing Tatum alakította, aki most is, mint minden filmben faarccal játszik. Amanda Seyfried pedig inkább volt átlagos, mint kiemelkedő. A magyar hangja, Molnár Ilona pedig kimondottan irritáló.

Kövezzen meg minden Nicholas Sparks rajongó, de ez a film messze alulmarad egy Notebook mögött, nálam alig ért el 3/5 pontot.

Zsüdi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése